Nie ma jak rano zjeść świeży twarożek. Najlepiej z chrupiącą bagietką lub bułeczką posmarowaną masłem. Do twarożku można dodać różne sezonowe warzywa lub owoce. Ja zaproponuję dzisiaj wersję na słono z warzywami.
Składniki :
- 250 g twarożku śmietankowego
- 20 ml wody
- 4 rzodkiewki
- 2 jaja
- kilka listków ze środka sałaty
- sól i pierz
Wykonanie :
Przełożyć twarożek do miseczki i zalać zimną wodą. Dokładnie rozdrobnić widelcem i połączyć.
Zetrzeć na tarce rzodkiewkę i porwać drobno listki sałaty wybranej ze środka główki. Dodać do twarogu.
Pokroić jajka w kostkę i dodać do twarogu.
Wszystko wymieszać delikatnie. Posolić i popieprzyć do smaku.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz