czwartek, 25 lipca 2013

Pappardelle ze szpinakiem i serkiem wiejskim

Danie te jest jednym z moich ulubionych, ponieważ robi się je bardzo szybko i co najważniejsze jest smaczne. Każdy z nas może zrobić to danie, gdyż jest bardzo proste w wykonaniu. Można dodać swój ulubiony ser lub przyprawy. Mi najbardziej odpowiada ten wariant.


Składniki :
- paczka mrożonego szpinaku rozdrobnionego
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka śmietany
- 1 łyżka masła
- 1 serek wiejski
- 1 opakowanie makaronu pappardelle ok 400 g.
- sól
- pieprz
- do posypania ser biały półtłusty

Wykonanie:

Do dużej patelni dodać łyżkę masła i szpinak. Chwilę smażyć w celu redukcji wody ze szpinaku.


Wycisnąć przez prasę czosnek i dodać do szpinaku. W między czasie ugotować makaron al dente (na pół twardo), odcedzić , ale nie zalewać zimną wodą.


Do szpinaku dodać łyżkę śmietany ,dobrze posolić i lekko popieprzyć.



Dodać makaron i dobrze wymieszać do połączenia się składników.


Dodać serek wiejski, wymieszać. Chwilę smażyć.


 Posolić. Podawać ciepłe posypane serem twarogowym.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...