Danie te jest jednym z moich ulubionych, ponieważ robi się je bardzo szybko i co najważniejsze jest smaczne. Każdy z nas może zrobić to danie, gdyż jest bardzo proste w wykonaniu. Można dodać swój ulubiony ser lub przyprawy. Mi najbardziej odpowiada ten wariant.
Składniki :
- paczka mrożonego szpinaku rozdrobnionego
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka śmietany
- 1 łyżka masła
- 1 serek wiejski
- 1 opakowanie makaronu pappardelle ok 400 g.
- sól
- pieprz
- do posypania ser biały półtłusty
Wykonanie:
Do dużej patelni dodać łyżkę masła i szpinak. Chwilę smażyć w celu redukcji wody ze szpinaku.
Wycisnąć przez prasę czosnek i dodać do szpinaku. W między czasie ugotować makaron al dente (na pół twardo), odcedzić , ale nie zalewać zimną wodą.
Do szpinaku dodać łyżkę śmietany ,dobrze posolić i lekko popieprzyć.
Dodać makaron i dobrze wymieszać do połączenia się składników.
Dodać serek wiejski, wymieszać. Chwilę smażyć.
Posolić. Podawać ciepłe posypane serem twarogowym.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz