Smażenie jest najszybszym sposobem na przygotowanie pysznej ryby.
Najważniejsza jest panierka, robiłam ją na wiele sposobów ,ale ten najbardziej smakuje mojej rodzinie. Możecie wybrać swoja ulubioną rybę i przygotować ją właśnie w taki sposób.
Składniki:
- kilka filetów ryby ( ja zrobiłam morszczuka)
- mąka
- 2 jajka
-bułka tarta
- olej do smażenia
- sól i pieprz
- cytryna
Wykonanie:
Rybę delikatnie skropić sokiem z cytryny. Oprószyć pieprzem i solą. (Ja kroje filety na pól, gdyż lepiej mi się je smaży).
Przygotować panierkę : na 1. talerzu wsypać mąkę, na 2. talerzu rozbić dwa jajka, a na trzecim wsypać bułkę tartą.
Tak usmażoną rybę podać z ziemniaczkami i surówką.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz