środa, 31 lipca 2013

Mizeria

Mizeria niby banalna surówka, jednak większość z nas przyrządza ją całkowicie inaczej.
 Przedstawię wam wersję, którą przyrządzam najczęściej.


Składniki :
- kilka ogórków gruntowych
- dwie łyżki śmietany
- 1 łyżka świeżego koperku
- mała cebula cukrowa
- łyżeczka octu winnego lub jabłkowego
- pieprz ( ma być pikantniejsza)
- sól do smaku

Wykonanie:

Ogórki umyć i obrać. Pokroić w plasterki i wrzucić do miski.


Cebulę pokroić w kostkę i wrzucić do miski.


Koper umyć, osuszyć i posiekać. Dodać do ogórków. 


 Dodać ocet winny, sól i pieprz. zalać śmietana i wszystko dokładnie wymieszać. Gotowe.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...