Z ciasta francuskiego można wyczarować wiele pyszności zarówno słodkich jak i słonych.
Zawsze chętnie wrzucam do koszyka kiedy jestem na zakupach bo wiem, że na pewno mi się przyda. W ciągu kilku minut można mieć coś pysznego na ząb lub przyjąć mile niezapowiedzianych gości.
Oto moja propozycja podania:
Składniki:
- jedno opakowanie ciasta francuskiego
- powidła wiśniowe
- jajko
Wykonanie:
Ciasto francuskie wyjąć z foli i rozwinąć. Przekroić ciasto na kwadraty.
Na każdy kwadrat nałożyć łyżeczkę powideł. Złożyć na pól po przekątnej.
Widelcem ugniatać brzegi ciasta, żeby się połączyły. Nastawić piekarnik na 220 stopni C. Położyć różki na blasze wyłożonej papierem.
Roztrzepać jajko i posmarować pędzelkiem każde ciastko.
Wstawić do piekarnika i piec prze 10-15 min. do uzyskania złotego koloru. Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostudzenia.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz