Sezon w pełni na owoce, więc najlepiej świeże na słodko. Udekorowane borówki bitą śmietaną w połączeniu z bakaliowymi kruchymi ciasteczkami to poezja dla uszu. Deser wspaniale nadaje się na przyjęcia lub dla poprawy samopoczucia. wystarczy chwila chęci i gotowe.
Składniki:
- opakowanie borówek
- 330 g śmietana 30 %
- pół paczki kruchych ciastek z bakaliami ( dla mnie najlepsze są pieguski itp.)
Wykonanie:
Dobrze schłodzoną śmietanę ubić na sztywno (najpierw na najwyższych obrotach, a potem na niższych)
Ciastka wrzucić do blendera i zmiksować na puch.
Borówki umyć.
Na spód szklanek czy pucharków wsypać ciastka. Ze śmietaną wymieszać borówki. Wlać do szklanek do 3/4 wysokości i posypać kakao. Schłodzić.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz