czwartek, 25 lipca 2013

Deser z borówkami, bitą śmietaną i ciasteczkami

Sezon w pełni na owoce, więc najlepiej świeże na słodko. Udekorowane borówki bitą śmietaną w połączeniu z bakaliowymi kruchymi ciasteczkami to poezja dla uszu. Deser wspaniale nadaje się na przyjęcia lub dla poprawy samopoczucia. wystarczy chwila chęci i gotowe.



Składniki:

- opakowanie borówek
- 330 g śmietana 30 %
- pół paczki kruchych ciastek z bakaliami ( dla mnie najlepsze są pieguski itp.)

Wykonanie:

Dobrze schłodzoną śmietanę ubić na sztywno (najpierw na najwyższych obrotach, a potem na niższych)
Ciastka wrzucić do blendera i zmiksować na puch.
Borówki umyć.
Na spód szklanek czy pucharków wsypać ciastka. Ze śmietaną wymieszać borówki. Wlać do szklanek do 3/4 wysokości i posypać kakao. Schłodzić.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...