Dlaczego Chińska??? bo przygotowana z zupek Vifon.
Jak przygotowywałam ją pierwszy raz to myślałam, że będzie niesmaczna, jednak bardzo się myliłam. Ciekawe połączenie zupek błyskawicznych z pieczarkami, szczypiorkiem i kurczakiem daje oryginalny smak. Oczywiście opinię pozostawiam wam.
Składniki:
- 2 zupki Vifon krabową i kurczak łagodny
- jedna podwójna pierś z kurczaka
- 20 dag pieczarek
- szczypiorek
- łyżka śmietany
Wykonanie:
Pierś z kurczaka umyć i pokroić w kostkę. Nastawić patelnię z łyżką oleju i usmażyć mięso. Ostudzić.
Pieczarki umyć i pokroić w drobną kostkę. Usmażyć na patelni z łyżką masła. Ostudzić.
Zupki pokruszyć wsypać do miski i dodać załączone przyprawy
Zalać 1,5 szklanki wrzącej wody i przykryć talerzykiem, aż makaron całkowicie wciągnie wodę. Ostudzić.
Pierś z kurczaka przełożyć na deskę do krojenia i dokładnie skroić w drobną kostkę.
Szczypiorek umyć i pokroić drobno.
Do makaronu dodać pierś z kurczaka pieczarki i szczypiorek. Wszystko dokładnie wymieszać.
Na koniec dodać śmietanę i majonez. Sałatkę przemieszać.
Do smaku można dodać sól i pieprz, ale ja tego nie robię, ze względu na dodane przyprawy na początku.
Tą sałatkę można jeszcze rozbudować dodając kukurydzę.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz