Bardzo prosta i szybka w wykonaniu.
Jest idealna na przeróżne przyjęcia i dość syta. Można ją wzbogacać o różne dressingi lub inne składniki. Ja najbardziej lubię tą wersję ze względu na zapach świeżych warzyw i jej prostotę. Pamiętajmy, że ser jest dość słony więc nie radzę jej solić przed spróbowaniem.
Składniki:
- 0,5 główki sałaty masłowej
- sałata rzymska
- 2 pomidory
- 1 ogórek
- pęczek koperku
- ser feta półtłusty
- 2 łyżki oliwy
- 2 łyżki octu winnego
- 1 ząbek czosnku
Wykonanie:
Sałaty opłukać i porwać liście na mniejsze kawałki. Pomidory umyć i pokroić. Ogórka również obrać i pokroić w plasterki. Ser feta pokroić w kostkę. Wszystko wrzucić do miski.
Koperek drobno poszatkować i posypać sałatkę. Oliwę i ocet wymieszać ze sobą i dodać przeciśnięty przez prasę czosnek. Zamieszać i polać sałatkę. Wszystko wymieszać i gotowe.
Smacznego.
Uwielbiam wszystkie sałatki z fetą. Twoja równie pysznie się zapowiada.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie!