wtorek, 7 stycznia 2014

Sałatka z fetą

Bardzo prosta i szybka w wykonaniu. 
Jest idealna na przeróżne przyjęcia i dość syta. Można ją wzbogacać o różne dressingi lub inne składniki. Ja najbardziej lubię tą wersję ze względu na zapach świeżych warzyw i jej prostotę. Pamiętajmy, że ser jest dość słony więc nie radzę jej solić przed spróbowaniem.



Składniki:

- 0,5 główki sałaty masłowej
- sałata rzymska
- 2 pomidory
- 1 ogórek
- pęczek koperku
- ser feta półtłusty
- 2 łyżki oliwy
- 2 łyżki octu winnego
- 1 ząbek czosnku


Wykonanie:

Sałaty opłukać i porwać liście na mniejsze kawałki. Pomidory umyć i pokroić. Ogórka również obrać i pokroić w plasterki. Ser feta pokroić w kostkę. Wszystko wrzucić do miski.
Koperek drobno poszatkować i posypać sałatkę. Oliwę i ocet wymieszać ze sobą i dodać przeciśnięty przez prasę czosnek. Zamieszać i polać sałatkę. Wszystko wymieszać i gotowe.


Smacznego.

1 komentarz:

  1. Uwielbiam wszystkie sałatki z fetą. Twoja równie pysznie się zapowiada.

    Pozdrawiam serdecznie!

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...