Dzisiaj spaghetti inaczej czyli jak w prosty sposób zrobić smaczny sos z ulubionym makaronem. W internecie jest dużo przepisów na idealne spaghetti, ale ja postanowiłam zrobić takie, które będzie moją własną interpretacją.
Składniki:
- makaron świderki
- 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego
- puszka pomidorów
- 2 ząbki czosnku
- łyżeczka suszonej bazylii
- łyżeczka papryki słodkiej
- 20 dag. sera salami lub gouda
- łyżka oliwy z oliwek
- sól do samku
Wykonanie:
Mięso usmażyć na oliwie. Dodać pomidory, czosnek przeciśnięty przez prasę, bazylię, słodką paprykę oraz sól. Dusić pod przykryciem ok 10 min. Makaron ugotować al dente. Dodać do sosu i wymieszać. Podawać z startym serem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz