Czas na moją ulubioną polędwicę. Na początek zrobiłam ją w trochę innej panierce, którą często robiła moja mama. Smak jest naprawdę pyszny i chętnie powracam do tego przepisu.
Składniki:
- jedna polędwica
- 3 jajka
- szklanka bułki tartej
- 3 łyżeczki jogurtu naturalnego
- sól i pieprz do smaku
- czosnek granulowany
- 4 łyżki oleju
- łyżka masła
Wykonanie:
Polędwicę opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym. Pokroić w plastry pod kątem ( wtedy będą większe).
Delikatnie stłuc po folią. Posypać solą,pieprzem i czosnkiem.
Roztrzepać jajka dodać sól, jogurt i dokładnie zamieszać.
Na drugi talerzyk wysypać bułkę.
Rozgrzać patelnię z olejem i masłem.
Kotlety z polędwicy zamoczyć w jajku i bułce, a potem znów w jajku i smażyć do uzyskania złotego koloru.
Usmażyć tak wszystkie kotlety.
Ja najchętniej jem je z ziemniakami i pomidorami, ale wy możecie je połączyć z waszymi ulubionymi dodatkami.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz