piątek, 6 września 2013

Pierś z kurczaka z wędzonym serem

Szybki pomysł na smaczny kotlet z piersi z kurczaka. Możemy zrobić zarówno na grillu jak i na patelni lub w piekarniku na funkcji grilla. Z kolorowa surówką na pewno będzie to smaczne danie. Można podać również z dżemem żurawinowym.


Składniki:

- podwójna pierś z kurczaka
- 20 dag sera żółtego wędzonego
- 3 łyżki oleju
- 1 łyżeczki papryki czerwonej
- 0,5 łyżeczki rozmarynu
- szczypta papryki ostrej
- 0,5 łyżeczki grubo mielonego pieprzu
- szczypta curry
- szczypta soli

Wykonanie:

Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Delikatnie roztłuc na grubość ok 2 cm. Z oleju i przypraw sporządzić marynatę, zanurzyć w jej mięso. Smażyć na patelni na średnim ogniu. Po przełożeniu kotleta na druga stronę położyć plasterki sera i dalej smażyć. Usmażonego kotleta podawać z ulubiona surówką.
Smacznego :)



4 komentarze:

  1. Przyznam się że zniknęło w mgnieniu oka :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dzięki bardzo za przepis:) w końcu znalazłem kotleta bez panierki.

    OdpowiedzUsuń
  3. Cieszę się i życzę smacznego :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...