niedziela, 22 września 2013

Jajecznica ze skwarkami

Oto proty sposób na smaczne śniadanie, które jest znane od wielu lat. Połączenie świeżych jajek ze skwarkami z dodatkiem świeżego koperku to miły początek dnia. Nie każdy z nas lubi stopioną słoninkę, ale ta propozycja podania jest godna uwagi.


Składniki:

- 2 jajka
- łyżka skwarek (z wcześniej stopionej słoniny)
- szczypta koperku
- sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

Jajka wbić do miseczki i lekko roztrzepać z dodatkiem soli i pieprzu. Na patelnię dodać skwarki i wlać jajka. Smażyć na małym ogniu do ścięcia się jajek ciągle mieszając. Tak przygotowana jajecznicę wyłożyć na talerz posypać koperkiem i zjeść od razu.
Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...